Ga naar content
Lid

De Chef: Francis Scheyvaerts

Francis Scheyvaerts studeerde af in 1979 aan de Hotelschool 'Ter Groene Poorte'. Nadien studeerde hij gedurende één jaar rechten. Zijn gastronomische carrière startte meteen op het hoogste niveau. In 1980 begon hij te werken in 'Cheval Blanc', vlakbij Reims (Frankrijk). In 1981 stapte hij over naar het
twee- sterren restaurant 'Moëlan-sur-Mer' in Brittany. Zijn militaire dienstplicht vervulde hij in 1982 met het opleiden van militaire koks. Zijn omzwervingen brachten hem in een Engelse keten en de Hilton (1983 en 1984), om te eindigen in het fameuze Brusselse restaurant 'Comme Chez Soi' onder Pierre Wynants.

Zijn eigen Charme Boutique Hotel-Restaurant 'Hippocampus' startte hij in oktober 1987. Eerst in Noorderwijk, later in Mol.

Francis Scheyvaerts is lid van de prestigieuze vereniging 'Meesterkoks van België'. Een groep van jonge, ambitieuze koks die door interne kwaliteitsselectie tot de top van de Europese gastronomie behoren.  Francis is ook erelid van de vereniging Jeunes Restaurateurs Europe.  Samen willen ze een vernieuwde Europese keuken creëren. Hun leuze luidt: 'Talent & Passie', twee sleutelwoorden die de kwaliteit en ingesteldheid van alle leden illustreert en hen tegelijk verenigt tot een hecht blok.

Bezoek de website van de JRE en www.meesterkoks.be  

Golf Golf hotel Hotel

NederlandsEnglischFrançaisDeutsch

Charme Boutique
Hotel - Restaurant
Hippocampus

Sint Jozefslaan 79
2400 Mol-Wezel (België)

T. +32 14 81 08 08
F. +32 14 81 45 90
E. chef@hippocampus.be

Het restaurant
à la carte is open op

Dinsdagavond vanaf 19.00
Woensdagmiddag 12.00 – 15.00
Woensdagavond vanaf 19.00
Donderdagmiddag 12.00-15.00
Donderdagavond vanaf 19.00
Vrijdagmiddag 12.00 -15.00
Vrijdagavond vanaf 19.00
Zaterdagavond vanaf 19.00
Zondagmiddag vanaf 12.00